Andrei


M-am gândit puțin ce să scriu la această rubrică deoarece am dorit ca rândurile de mai jos să reprezinte mai mult decât o înșiruire de cuvinte plină de clișee. De aceea, am decis să rezum în câteva fraze povestea mea, așa cum s-a întâmplat, pornind cu începutul şi sfârşind cu prezentul.

De când mă știu am avut atracție către cifre, calcule și afaceri, astfel că în liceu (anii 2004-2007), când nu aveam ce face, puneam pe hârtie cheltuieli, venituri și calculam cam ce profit aș putea obține prin desfășurarea diverselor activități. Cu toate acestea, încă nu știam ce vreau să “mă fac când o să fiu mare”, deși indiciile referitoare la ceea ce îmi plăcea erau evidente și s-au accentuat în clasa a 12-a când am găsit pe internet, din întâmplare, site-ul Bursei de Valori București. Îmi aduc aminte și acum cum am petrecut acea zi pe bvb.ro deși nu înțelegeam mai nimic din ce vedeam. În perioada următoare, timp de aproximativ un an, am citit tot ce am prins referitor la acest domeniu în care activez în timpul liber şi în ziua de azi.
 
Apoi a urmat anul întâi de facultate. Bineînțeles că facultatea aleasă putea fi doar o facultate economică și pentru că nu eram un fan al învățământului de stat, am ales Universitatea Româno-Americană din București. Primul an aici a marcat și începutul de “investitor” la bursa: înarmat cu 2500 de lei în buzunar, am ajuns la firma de brokeraj găsită pe internet și am cumpărat acțiuni la Biofarm, Dafora și SIF1. În scurt timp prețurile au crescut, iar eu m-am trezit cu un profit în jur de 50% şi mi-am propus să vând când voi face profitul 100%. Bineînțeles că acest lucru nu s-a întâmplat, iar prețurile au urmat un trend descendent, în final, cu puțin noroc, reușind totuși să marchez un câştig de doar 20%. 

În perioada facultății drumul spre descoperirea și cultivarea pasiunilor a continuat, iar prima oprire a fost la cursurile de contabilitate, când mi-am dat seama că aveam de-a face cu cele mai interesante și logice concepte care mi se predaseră vreodată până atunci. Astfel, de la elevul rebel care chiulea în liceu, am ajuns studentul conștiincios care aștepta cu nerăbdare începerea cursurilor. Tot în acea perioadă, mi-am stabilit și visul principal, acela de a deveni Expert Contabil și de a profesa în domeniul financiar-contabil.

Odată cu primul loc de muncă (în departamentul financiar al unui grup de agenţii din domeniul publicităţii), Excelul a devenit şi el o parte importantă a intereselor mele. Am ajuns să fiu din ce în ce mai pasionat pe măsură ce îl foloseam şi descopeream mereu lucruri pe care în trecut le credeam imposibil de realizat cu un program "banal" precum Excel. Cu timpul am început să învăţ şi limbajul de programare VBA şi să mă simt confortabil folosindu-l, cu toate că la început nu înţelegeam mai nimic din aceste "coduri".

Dupa agenția de publicitate am mai lucrat într-o importantă companie multinaţională de audit şi consultanţă din Bucureşti, unde în cea mai mare parte a timpului am participat la desfășurarea misiunilor de audit financiar pentru clienţi din diverse domenii de activitatate și am realizat aplicaţii/proceduri customizate pentru prelucrarea, automatizarea şi reprezentarea grafică a datelor.

Un alt lucru de care sunt interesat este limbajul pentru manipularea datelor SQL. Am decis să încep să îl învăț atunci când mă aflam la un client și am avut ocazia să îl asist o vreme pe unul din angajații acestuia în timp ce realiza interogări complicate în SQL. M-am simțit atras de ceea ce se întâmpla, iar a doua zi mi-am instalat SQL Server 2012 Express și am început să caut tutoriale video pe youtube.

În prezent lucrez într-o companie multinaţională de SSC, mai exact fac contabilitate și raportare financiară pentru filiale din Europa de Vest ale companiei. Sunt Expert Contabil Stagiar la C.E.C.C.A.R Ploiești și mă axez pe următoarele ramuri, încercând să îmi fac treaba cât mai bine:

          · Consultanță financiară: sisteme de gestiune a afacerii, raportări, analiză și diagnostic financiar etc.  
          · Contabilitate, fiscalitate și audit;
          · Excel: funcții și formule avansate, automatizări (programare VBA), PowerPivot, Power Query, Dashboards;
          · Baze de date relationale: manipularea datelor prin limbajul SQL, ACCESS 2013 Web Apps.
          · Investiții pe piețele de capital.
            
Când nu muncesc sau studiez, îmi place să alerg, să mă joc cu câinele meu, Benji, unul dintre cei mai nebuni câini din lume și să mă uit la mașini rulate pe autovit.ro.

Pe acest blog scriu despre diverse teme economice și prezint opțiuni de investiții eficiente pe Bursa de Valori București (mi-aș dori să scriu mai des, însă mă limitează timpul). Nici mie nu îmi place să citesc articole foarte lungi și plictisitoare și de aceea voi încerca să fiu cât mai scurt și la obiect. Unul dintre principiile blogului este originalitatea, de aceea aici nu vei găsi conținut copy-paste din alte părți (cu excepția pozelor şi a unor fragmente din legislaţie, unde este cazul), ci doar o parte din ideile mele rezultate în urma studierii de materiale cu specific economic, experienței profesionale sau dezbaterii subiectelor cu alte persoane. 

În cazul în care ai nevoie de unul sau mai multe servicii dintre cele menţionate mai sus, te pot ajuta. Găseşti pe acest blog mai multe modalităţi de contact.

Pentru a descărca CV-ul meu apăsă AICI

Profil Linkedin

Profil Facebook

E-mail: andreilunguovidiu[at]yahoo[dot]com
*nu folosiţi adresa de e-mail pentru SPAM !

Introduceti adresa de e-mail pentru a va abona la postari:


Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu