vineri, 11 iulie 2014

Strategie de intrare pe o acțiune la bursă

În acest comunicat, Erste Bank (EBS) a previzonat pierderi cauzate de constituirea de provizoane de risc suplimentare în România și Ungaria. Acesta este motivul pentru care prețul unei acțiuni EBS s-a prăbușit în ultima săptămână cu aproximativ 20% ajungând în jurul valorii de 80 de ron în condițiile în care la începutul anului se situa peste valoarea de 120 de lei:


Bineînțeles că EBS are un portofoliu "solid" de credite neperformante în prezent, dar cu toate acestea este cert faptul că nu va da faliment (istoria Erste Bank a început în 1819, nu a dat faliment în vremuri mult mai grele, are un brand solid și oricum este "too big to fail"), iar în cazul unor probleme mai serioase cu siguranță guvernele vor sări în ajutor. 

De aceea, consider scăderea prețului acțiunilor EBS o oportunitate de a face profit pe termen mediu-lung (1-3 ani). De aceea, scenariul de intrare pe care îl aplic și vi-l propun și vouă este următorul:

Este posibil să nu vedem prețuri mai mici de 60-70 ron (la bursă nimic nu este sigur), deci puteți aloca 10-50% din portofoliu (în funcție disponibilități și de aversiunea față de risc) pentru acțiunile EBS, întrând la cumpărare treptat și urmărind evoluția prețului. Trebuie să luați în considerare însă că această investiție este una cu un grad de risc ridicat și de aceea nu este recomandat să investiți bani de care veți avea neapărată nevoie în viitorul apropiat.  


Warren Buffet spunea: "If, when making a stock investment, you're not considering holding it at least ten years, don't waste more than ten minutes considering it".  

Subscribe to Un mod diferit de a privi Economia by Email

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu